Русия подготвя военен парад в почти изцяло завладяния от нея украинския пристанищен

...
Русия подготвя военен парад в почти изцяло завладяния от нея украинския пристанищен
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Русия се готви за военен парад в Мариупол на 9 май

Русия подготвя военен парад в съвсем напълно превзетия от нея украинския пристанищен град Мариупол на 9 май по случай Деня на успеха, сподели през днешния ден украинското военно разузнаване, представено от Франс прес.

Според украинците за задачата в Мариупол е дошъл заместник-ръководителят на администрацията на Кремъл Сергей Кириенко. " Главната задача на (представителя на съветския президент Владимир) Путин е да приготви церемониите на 9 май ", написа в официалното съобщение, оповестено в Телеграм.

Според украинското военно разузнаване Мариупол  " ще стане център на тържествата ", подготвяни от Русия по случай Деня на успеха, когато страната чества разгрома на нацистка Германия през Втората международна война.

Украинците чакат феновете на съветските държавни малките екрани да видят репортажи " за насладата " на жителите на Мариупол от идването на съветските войски в града.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу не загатна за боен церемониал в Мариупол, отбелязва Агенция Франс Прес. " Тази година ще има военни паради в 28 съветски града ", сподели Шойгу. Руската войска завладя напълно Мариупол, само че без големият металургичен цех " Азовстал ", където са се укрили последните украински бранители на града, както и цивилни. Загубен е контакт с украинските бойци в завода, сподели по националната телевизия кметът на града - Бойченко, който не е в пристанищния град.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР